Visual Productions forum

Products => VisualDMX & Canvix => Topic started by: Ketsid18 on December 12, 2012, 11:28:24 PM

Title: Vdmx and Artnet
Post by: Ketsid18 on December 12, 2012, 11:28:24 PM
Fast question

 does artnet and vdmx dongle support 64bit win 7?

Regards,
Toomas
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: ZoŽ Castle on December 13, 2012, 09:29:42 AM
Hi Toomas

Fast answer: VDMX software is for 32 bit only!

Greetings Zoe
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Ketsid18 on December 13, 2012, 07:07:29 PM
Hei,

Fast feedback: " Thanks for fast answer!"

Regards,
Toomas
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Maarten Engels on December 15, 2012, 01:22:48 PM
Actually, the above is not entirely correct:

VisualDMX + USB-devices = 32 bit only
VisualDMX + Art-Net dongle = 32 + 64 bit
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Ketsid18 on December 17, 2012, 11:11:37 PM
Okay thanks Maarten helped me alot,

but now i have anoter question: " is there any tutorial or something how to set it up?"

Regards,
Toomas Liiv
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Dennis Kromhout on December 19, 2012, 09:19:40 AM
Hello Toomas,

Make sure the " Ignore dongles" checkbox is not checked in the options.
Now you can set Art-net as an output device in the Fixture Configuration, just like our other interfaces.
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Toney on December 15, 2014, 07:46:47 AM
Now you can set Art-net as an output device in the Fixture Configuration, just like our other interfaces.
Title: Vdmx and A
Post by: Andreasblep on March 23, 2016, 11:47:42 PM
Ive had problems establishing a reliable ArtNet Network since I bought my ENTTEC ODE about a year ago, once its setup it never fails, but I end up having to restart VDMX and sometimes my computer several times before it will recognize the connection and actually send DMX to my fixtures.

 Over the holidays I wasnt doing much work and when I came back to after a few weeks I cant get it to establish a network connection at all
I know its not a problem with the box, the packaged software has no problem sending a signal to my lights on a consistent basis, but Ive programmed our entire live set to run through VDMX.

 Has anyone else had problems with this device? I did some searching before I bought it and read that USB devices werent supported, but its been unreliable, which can be very stressful come showtime
Title: Re: Vdmx and Artnet
Post by: Maarten Engels on March 31, 2016, 10:37:24 AM
Hello,

Sorry, I have no experience with the Entec ODE.