Visual Productions forum

Products => Cuelux => Topic started by: Frejns on March 16, 2021, 01:12:07 AM

Title: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Frejns on March 16, 2021, 01:12:07 AM
Hallo,

Sinds kort gebruik ik de Cuelux software in combinatie met een AKAI APC mini controller.

Ik heb een vraagje hierover:
Kan ik mijn tempo button van de Cuelux software programmeren op de controller? Dit om het tempo te bepalen voor mijn gemaakte Que’s.

Bijkomend vraagje kan ik ergens op de controller de snelheid bepalen van mijn strobe effecten op Cuelux? Deze dien je normaal met je computermuis te bedienen op Cuelux zelf, maar het lijkt me leuk deze te kunnen bedienen op je controller .
 
Alvast bedankt.

Grts
Title: Re: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Bootsy van der Zande on March 16, 2021, 09:26:16 AM
Hi,

Als je alleen het strobe kanaal opslaat onder een fader, kun je deze bedienen met de playback fader. Zodra je de intensiteit opslaat onder dezelfde fader, zal de fader alleen de intensiteit aansturen.

Je kan de tempo tap aan de midimap toevoegen, hier is een voorbeeld:

Code: [Select]
<action label="Action 03">
          <trigger type="Midi" specifier="Change">Channel 15 - Message 11 - Index 2</trigger>
          <tasks>
            <task type="Special" function="Control" feature="Tempo Tap"/>
          </tasks>
        </action>

"Channel XX - Message XX - Index XX" is afhankelijk van de midi controller en gekozen knop, deze moet je dus zelf bepalen. Makkelijkste is om met MIDI software te kijken wat er binnenkomt als je een knop indrukt. CueluxPro heeft eventueel een MIDI monitor pagina die gratis te gebruiken is.

Begin met de midimap van de Akai te kopieren van de "Factory" naar de "User" map, zodat hij niet overschreven wordt bij een update.
(documents/Visual Productions/Cuelux/Midimaps)

Greetings,
Bootsy
Title: Re: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Frejns on March 16, 2021, 12:52:00 PM
Bedankt!

Hoe kan ik de strobe fader toevoegen aan een playback fader? sorry ik ben nog even een leek in het vak :p Ik heb geen idee hoe je dit doet.

In verband met het tempo, ik moet deze code dan invoegen in mijn midimap. Je hebt het mooi uitgelegd, maar ik weet nog niet juist hoe ik het moet doen. Waar vind ik de midimap terug? Waar vind ik de midi software terug? Kan je deze procedure nog even stap per stap uitleggen omtrent de tempo instelling?

Alvast heel erg bedankt!!!
Je helpt mij er enorm mee.

Grts
Title: Re: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Frejns on March 16, 2021, 10:05:33 PM
Beste,

Ik heb dit geprobeerd, maar dit wilt niet lukken.
Ik heb te weinig verstand precies om dit aan het werk te  krijgen
Hoe kan ik mijn strobe van cuelux bijvoorbeeld linken aan mijn shift knop op mijn controller?

Zijn jullie ook telefonisch bereikbaar?

Groetjes
Title: Re: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Bootsy van der Zande on March 17, 2021, 10:39:04 AM
Hoi,

Misschien is dit topic ook interessant:
https://forum.visualproductions.nl/forum/index.php?topic=5455.msg18377#msg18377

Ik heb een uitleg voor je, wel in het Engels als dat ok is.

Waar "Cuelux/CueluxPro" staat, kan je "CueluxPro" negeren. In plaats van de generic midimap kun je de bestaande van de AKAI APC gebruiken, je kunt de complete midimap van AKAI vinden op de volgende locatie:

Documents/Visual Productions/Cuelux/Midimaps/Factory/


Ik heb de MIDI documentatie bijgevoegd als bijlage.


Om de Strobe rate onder een fader te zetten kun je de volgende stappen volgen:


Greetings,
Bootsy
Title: Re: Cuelux & AKAI APC midi controller tempo/strobe
Post by: Frejns on March 17, 2021, 11:28:26 AM
Beste,

Erg bedankt voor de informatie!

Ik ga dit vanavond even testen :)

Groetjes!