Visual Productions forum

Author Topic: Vdmx and Artnet  (Read 11349 times)

December 12, 2012, 11:28:24 PM
Read 11349 times

Ketsid18

  • Member
  • *
  • Posts: 122
Fast question

 does artnet and vdmx dongle support 64bit win 7?

Regards,
Toomas
www.tre.ee
Skype: Ketsid18

December 13, 2012, 09:29:42 AM
Reply #1

ZoŽ Castle

  • Member
  • *
  • Posts: 288
    • http://www.visualproductions.nl
Hi Toomas

Fast answer: VDMX software is for 32 bit only!

Greetings Zoe
ZoŽ Castle
Sales Manager
Visual Productions BV

December 13, 2012, 07:07:29 PM
Reply #2

Ketsid18

  • Member
  • *
  • Posts: 122
Hei,

Fast feedback: " Thanks for fast answer!"

Regards,
Toomas
www.tre.ee
Skype: Ketsid18

December 15, 2012, 01:22:48 PM
Reply #3

Maarten Engels

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 2383
    • www.visualproductions.nl
Actually, the above is not entirely correct:

VisualDMX + USB-devices = 32 bit only
VisualDMX + Art-Net dongle = 32 + 64 bit
Maarten Engels
Visual Productions BV

December 17, 2012, 11:11:37 PM
Reply #4

Ketsid18

  • Member
  • *
  • Posts: 122
Okay thanks Maarten helped me alot,

but now i have anoter question: " is there any tutorial or something how to set it up?"

Regards,
Toomas Liiv
www.tre.ee
Skype: Ketsid18

December 19, 2012, 09:19:40 AM
Reply #5

Dennis Kromhout

  • Member
  • *
  • Posts: 838
Hello Toomas,

Make sure the " Ignore dongles" checkbox is not checked in the options.
Now you can set Art-net as an output device in the Fixture Configuration, just like our other interfaces.
Dennis Kromhout

December 15, 2014, 07:46:47 AM
Reply #6

Toney

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Now you can set Art-net as an output device in the Fixture Configuration, just like our other interfaces.
Gets

March 23, 2016, 11:47:42 PM
Reply #7

Andreasblep

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Ive had problems establishing a reliable ArtNet Network since I bought my ENTTEC ODE about a year ago, once its setup it never fails, but I end up having to restart VDMX and sometimes my computer several times before it will recognize the connection and actually send DMX to my fixtures.

 Over the holidays I wasnt doing much work and when I came back to after a few weeks I cant get it to establish a network connection at all
I know its not a problem with the box, the packaged software has no problem sending a signal to my lights on a consistent basis, but Ive programmed our entire live set to run through VDMX.

 Has anyone else had problems with this device? I did some searching before I bought it and read that USB devices werent supported, but its been unreliable, which can be very stressful come showtime

March 31, 2016, 10:37:24 AM
Reply #8

Maarten Engels

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 2383
    • www.visualproductions.nl
Hello,

Sorry, I have no experience with the Entec ODE.
Maarten Engels
Visual Productions BV