Visual Productions forum

Author Topic: Bug in 1.46 build 22  (Read 1866 times)

March 08, 2007, 10:42:40 AM
Read 1866 times

lizard

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Hallo,

Wij gebruiken al een tijd de versie 1.46 en steeds hadden we problemen dat de pc het niet aan kon : lampen die bleven hangen en dan ineens door gingen. Als we in het taakbeheer naar de processor keken stond deze voortduren op 100% vandaar de problemen. We hebben nu een veel snellere en geschiktere pc maar het probleem blijft hetzelfde.
Met wat zoeken heb ik het probleem gevonden : Als ik gobo rotation en prisma rotation op 0 zet gewoon stil dus dan geeft de processor 0 % aan.
Zet ik dan bijvoorbeeld enkel gobo of prisma rotation op zit de processor direct aan 56%. En als ik ze dan allebei tegelijk op zet dan krijg ik 100%.
Is dit een fout in het programma want normaal gezien is dit maar 1 signaal uitsturen wat niet voortdurend veranderd. Dus in principe kan het niet zijn dat hij dan ineens van 0 naar 100 springt. Hebt u hier een idee van hoe dit zou kunnen komen en hoe dit opgelost kan worden :?:  Voor de rest hebben we nog nooit problemen gehad.

Groeten Jeroen  8)

March 08, 2007, 01:52:12 PM
Reply #1

lj kevin

  • Member
  • *
  • Posts: 4
beste,

probeer eens alle onnodige toepassingen uit te schakelen,
dit doe je door
start  \  uitvoeren  \  in dat venster msconfig te typen en dan enteren,

dan in dit nieuwe venster klik je op het tabblad opstarten, dan klik je op alles uitschakelen

in dit zelfde tabblad schakkel je dan de programmas met in de opdrachtregel: RunDLL32.exe of system32 en natuurlijk je antivirus programma.

al de rest mag uitgeschakeld zijn, dat vertraagt je pc toch maar en gebruikt nutteloze cpu speed.

Als het probleem zich dan nog voor doet, is het waarschijnlijk een software fout. maar probeer eerst eens dit.

mvg,

lj kevin

April 23, 2007, 01:21:37 PM
Reply #2

Remy

  • Member
  • *
  • Posts: 13
Dat probleem ligt inderdaad aan VisualDMX.

Het roteren van de afbeeldingen prisma en gobo nemen (of beter: namen) erg veel cpu power in beslag.
Tevens bleef visual soms enkele seconden hangen.

Als het goed is is dit opgelost met de laatste versie (zag beide fixes in de version history staan)
Heb zelf ook geen problemen meer ondervonden vooralsnog.

 

SMF spam blocked by CleanTalk