Visual Productions forum

Author Topic: Change Color in TouchOSC  (Read 709 times)

April 30, 2019, 07:46:44 PM
Read 709 times

Simon90

  • Member
  • *
  • Posts: 56
Hi,
Is it, or how is it possible to Control the Color of a Button, fader or led in TouchOSC?
Greetings Simon.

May 01, 2019, 09:23:55 AM
Reply #1

Bootsy van der Zande

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 366
Hi Simon,

With Kiosc it is possible to change the colour of palettes in CueluxPro, via the Colourpicker.
But I don't think it is possible with TouchOSC...

Greetings,
Bootsy

May 02, 2019, 10:34:05 AM
Reply #2

Simon90

  • Member
  • *
  • Posts: 56
Hi Bootsy,
i mean the Color of the Button in TouchOSC. I don‘t want to minipulate a fixture in CueluxPro.
I know its possible in Kiosc.
If Go to Action - Osc - Send Color - hexcode.  But i think TouchOSC can Not work with a hexcode.
By the way:
It should be possible to Control the Position of movinglights with XY-Grids from Version 1.3.75. how should the XY-Grid be named? Like /.......

Greetings Simon

May 02, 2019, 12:29:45 PM
Reply #3

Bootsy van der Zande

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 366
Hi Simon,

I'm not sure that is even possible in TouchOSC... It is definitely possible in Kiosc.

The name of the XY grid should not matter, as long as you begin the OSC tag with a / and have to spaces in there etc.
The OSC tag should match on both ends of course
Are you having issues with this?

Greetings,
Bootsy

May 07, 2019, 10:27:59 AM
Reply #4

Simon90

  • Member
  • *
  • Posts: 56
But there are some preprogrammes functions in CP like „/Position“ or like „wheel1“. And you dont need a Action List vor this. The Basic TouchOSC and kiosc scin of you works like this.
So i tried to Programm it.  But i have no clue how.
Other thing same Problem: Programm a simple Encoder. The Problem is, how can i Programm it in CP if you receive a negative value use degrement and if you receive a positiv value use inkrement. The same is the XY Grid. How can i select the values that CP knows what to be do.

May 07, 2019, 12:15:26 PM
Reply #5

Bootsy van der Zande

  • Administrator
  • Member
  • *****
  • Posts: 366
Hi Simon,

You will need to receive the values send to CueluxPro in an action list. Then you can use the right task fitting the information send to CueluxPro.
Can you list for me what you are trying to achieve? Which commands did you try to use?
What exactly do you mean with preprogrammed functions like position and wheel? Those are not part of the API.

Greetings,
Bootsy

 

SMF spam blocked by CleanTalk